maanantai 23. kesäkuuta 2014

Maastoilua

 
Eilen käytiin vähän maastoilemassa Sannin kanssa. Lenkin pituudeksi tuli Sportstrackerin mukaan 10,95 kilometriä. Aikaa lenkkiin meni hieman vajaa tunti ja keskinopeudeksi tuli 11,2 km/h. Tavoitteena oli koittaa mennä lenkki 10-15 kilometrin tuntinopeudella ja tämä onnistuikin hyvin. Jossain kohtaa tuli pieni lipsahdus ja lenkin maksiminopeudeksi tuli 32,4 km/h.. Aika tasaista vauhtia mentiin muuten koko lenkki. Maastossa ratsastan yleensä aina vain ravia ja käyntiä, ellei Sanni itse ota laukkaa esimerkiksi jossain ylämäessä. Aika harvoin Sanni itse yrittää määrätä kuljettavaa vauhtia.

Täytyy kyllä todeta, että toppatakki taisi olla vähän liioittelua näin kesällä, vaikka olikin viileä päivä, ratsastaessa tuli todella kuuma!



Lähdössä. Kuski laittaa kännykästä Sportstrackerin käyntiin.



Tallin piha on sateiden jälkeen todella kurainen.. :(


Alkumatkasta koettiin heti jänniä hetkiä, kun naapurin laitumen aitalangat osuivat maihin ihan tien vieressä ja kuului "napsutusta".. Sanni pelkäsi tuota kohtaa ihan kamalasti ja siinä vedettiinkin sitten muutamia "piruetteja" tiellä, ennen kuin hevoselle selvisi taas että kuski määrää menosuunnan.. Alkuvaikeuksien jälkeen lenkki sujuikin hyvin, eikä esimerkiksi asfalttitien ylitys tuottanut mitään ongelmia, vaikka autot kulkivatkin tuolla tiellä 80 kilometrin tuntinopeutta. Sanni ei onneksi pelkää autoja ollenkaan, rekat ja traktorit ovatkin sitten toinen juttu.. Nähtiin loppumatkasta myös sirkus aika läheltä, kun sellainen oli viereisen raviradan parkkipaikalle pystytetty.

Matkalla.

Matka sujui hyvin, vaikka oltiinkin ensimmäistä kertaa kaksin Sannin kanssa tuolla suunnalla ratsastelemassa (ilman heppakaveria siis). Sannia saattaa vähän jännittää uusissa paikoissa yksin maastoileminen, mutta se onneksi luottaa muhun aika hyvin ja matkan teko onnistuu yleensä aika leppoisasti. :)

Lenkin jälkeen maistuu mehu (vettä, melassisiirappia, suolaa) oman huoltajan tarjoamana :)


 

Lopuksi vielä kuva Elvistä uuden riimunsa kanssa ja pari kuvaa Sannin puomitouhuista viime viikon lopulta:

Elvi ja uusi riimu (+uusi kärpäshapsu)



Pitkästä aikaa pientä estehyppelyä :)


Matkalla tarhaan estetreenin jälkeen.

2 kommenttia:

  1. Toppatakki kesällä jotta tarkenee ratsastaa on kyllä melko masentava juttu.. Itsellekkin tullut turhan tutuksi jo. Kesää odotellessa.. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä, ei heti uskoisi että juhannuskin oli just hetki sitten.. Tai no, Suomen kesästä voi uskoa nykyään melkein mitä vain.. :D

      Poista